Efectele stresului și a incertitudinii asupra imunității organismului

Efectele stresului și a incertitudinii asupra imunității organismului

Vremurile agitate prin care trecem, programul de muncă îndelungat sau pierderea locului de munca, nivelul ridicat de stres și incertitudinea zilei de mâine ne pot influența somnul de astăzi, accentuând și cronicizând tulburările de somn. Lipsa odihnei sau odihna de slabă calitate scad rezistența organismului în fața bolilor, ceea ce conduce la slăbirea sistemului imunitar și predispune la îmbolnăvire.

Tulburările de somn ne afectează atât sănătatea psihică, ducând la stări de anxietate sau chiar depresive pe timpul zilei, dificultăți de concentrare și de memorare, dar și cea fizică, accentuând bolile existente sau premisele îmbolnăvirilor.

De asemenea, atunci când suntem afectați de tulburările de somn, fie adormim greu, fie ne trezim în timpul nopții sau avem vise neplăcute. Lipsa unui somn odihnitor are consecințe nefaste semnificative și pe termen scurt: suntem mai iritați, avem somnolență diurnă, avem tendința să percem negativ lucrurile din jur, nu ne mobilizăm să facem nici măcar activitățile cotidiene – cu atât mai puțin să începem proiecte noi și ne pierdem bucuria, chiar motivația de a trăi.

Cum ne putem ajuta organismul pentru obținerea unui somn odihnitor?

Natura a fost întotdeauna generoasă cu noi, de aceea este important să apelăm la ingrediente naturale cu efecte dovedite de-a lungul timpului în obținerea unui somn odihnitor. Recomandarea specialiștilor este să apelăm la o formulă inovativă care aduce împreună Melatonina cu extractele naturale de Valeriană, Passiflora și Mac Californian pentru a elimina riscurile de interacțiuni medicamentoase, efectele secundare sau reacțiile adverse dar în același timp să putem beneficia de o ameliorare rapidă a calității somnului.

Alături de originea lor naturală și de nivelul optim al concentrațiilor principiilor active, extrem de importante pentru eficiența produsului, este și asocierea corectă a acestor principii: astfel încât să acționeze sinergic, efectul fiecărui ingredient să fie amplificat și potențat de celelalte.

Formula recomandată asociază toate aceste elemente sau principii active naturale optime necesare redobândirii echilibrului psiho-somatic și obținerii unui somn odihnitor, fiind cunoscută și disponibilă în farmacii sub denumirea Dormax.
Suplimentul nutritiv Dormax reprezintă soluția eficientă și naturală pentru asigurarea unui somn odihnitor astfel încât să avem un sistem imunitar echilibrat.

Concentrația optimă de 1 mg de melatonină din Dormax stimulează secreția de melatonină endogenă fără să producă dependență și fără efecte secundare. Prin acest principiu activ, Dormax reglează ritmul circadian (ciclul somn-veghe), scurtează timpul necesar pentru a adormi, crește durata fazei REM a somnului (în care se consolidează memoria), are acțiune antioxidantă și susține funcția imunitară.

Datorită principiul activ adaptogen oferit de Macul Californian, Dormax are acțiune sedativă și anxiolitică asupra sistemului nervos central și optimizează capacitatea organismului de a se adapta la schimbările climaterice, de fus orar sau cele la care suntem supuși cu toții în ultima perioadă: lucrul în condiții de stres și incertitudine, gărzile de noapte, imposibilitatea desfășurării activităților cotidiene, amestecarea programului de lucru cu cel de odihnă.
Al treilea principiu activ din DormaxValeriana, cel mai cunoscut hipnoinductor, ne ajută să adormim în mod natural și fără efecte secundare, promovând relaxarea la nivelul sistemului nervos central; adică ne ajută să ne relaxăm și să eliminăm gândurile negative și grijile, de cele mai multe ori prezente, mai ales seara, înainte de culcare.
Al patrulea principiu activ din DormaxPassiflora acționează sinergic împreună cu Macul Californian și cu Valeriana în asigurarea relaxării și eliminarea stresului cotidian. Se formează astfel un cerc de protecție prin care suntem mai relaxați și avem un somn odihnitor, toate acestea ajutând la echilibrarea sistemului imunitar de apărare împotriva bolilor.

Suplimentul alimentar Dormax este o soluție foarte utilă și la îndemână pentru inducerea rapidă și naturală a somnului odihnitor fără treziri nocturne sau efecte secundare, somn care ne ajută să avem o imunitate echilibrată.