Acneea la femeia adulta

Acneea la femeia adulta

Acneea aproape ca nu mai are nevoie de prezentare. Cine nu a avut macar o data in viata cosuri? Dar ce te faci cand esti deja adult si observi ca te confrunti cu aceasta problema?

Acneea la varsta adulta este tot mai des intalnita si consta in aparitia de leziuni mai ales in partea inferioara a fetei, in zona barbiei si a mandibulei. Adesea apar noduli rosii foarte durerosi si microchisti. 1 din 5 femei cu varste cuprinse intre 25-40 ani va suferi minim o data in aceasta perioada. Si barbatii pot fi afectati, dar intr-un procent mai mic.

In acnee sunt implicate 4 mecanisme: acumularea de sebum in glandele sebacee, colonizarea cu Propionibacterium acnes, keratinizarea in exces si inflamatia. Cel mai adesea se adauga un dezechilibru hormonal, un exces de hormoni masculini- androgeni (testosteron, DHEA) si o receptivitate crescuta a glandelor sebacee pentru acesti hormoni.

Vorbim despre femei active profesional, mereu in criza de timp.  Stresul creste concentratia de cortizol, care are actiune similara testosteronului si creste productia de sebum. Se adauga folosirea de cosmetice inadecvate si in exces, fumatul, poluarea, dieta inadecvata.

Tratamentul poate fi mai dificil si necesita utilizarea de formule inovative si tehnologii patentate.

Exista din fericire solutii. PHARMACORE Acne Control crema este singurul produs de pe piata care se adreseaza acneei determinate de tulburarile hormonale prin cele 2 patente proprii: CHELISIN si IRIS FLORENTINA. CHELISIN are 2 peptide care inhiba 5 alfa reductaza – enzima sub actiunea careia testosteronul se transforma in dihidrotestosteron. Astfel amelioreaza leziunile date de dereglarea hormonala. IRIS FLORENTINA contine Iris, Vitamina A si Zinc, avand actiune antiinflamatorie, astringenta si keratolitica.

BIOPEP 15 este o alta formula inovativa care are actiune antibacteriana impotriva a 24 de tulpini de Propionibacterium acnes si nu determina rezistenta bacteriana. COLOSTRUL, recoltat in prima ora, contine imunoglobuline, factori de crestere si lactoferina, avand un rol antiinflamator, keratoregulator si antibacterian, reface bariera pielii si are efect anticicatrice.

Toate aceste ingrediente active ce se regasesc in produsele din gama PHARMACORE Acne Control reusesc sa actioneze sinergic asupra celor 4 mecanisme implicate in acnee, reducand leziunile si cicatricile.

Gama Pharmacore Acne Control include:

  • Gelul de curațare Pharmacore Acne Control Gel, care elimină excesul de sebum, având acțiune blândă fără să agreseze pielea. Acesta poate fi folosit și ca gel de ras, tocmai pentru a reduce inflamația, agresiunea asupra pielii din timpul bărbieritului sau ca gel de duș pentru zonele cu coșuri de pe corp. Colostrul RTF1  sustine imunitatea prin vindecarea si regenerarea pielii!
  • Crema tratament Pharmacore Acne Control Gel reduce efectul hormonilor responsabili de declanșarea acneei; cele două formule patentate din crema-tratament blochează excesul hormonilor implicați în acnee cât și efectul nicotinei care expune tenul la acnee. Scade producția de sebum și atenuează semnele specifice pielii fumătorilor. Hrănește pielea cu tendința de acnee și o ajută să se vindece, acționând asupra fiecărui factor patogenic din acnee.
  • Gelul tratament cu Biopep 15, care prin complexul de oligopeptide vegetale (ingrediente naturale) are efect „antibiotic like” fără efectele secundare ale antibioticelor clasice, elimină bacteriile și stimulează regenerarea celulară;
  • Masca hidratantă cu Colostru RTF (formulă patent – colostru recoltat în prima ora de la naștere) care ajută la refacerea barierei pielii.  Masca hidratantă Pharmacore Acne Control, prin compoziția complexă cu ingrediente care se potențează reciproc reduce formarea și dezvoltarea punctelor negre și albe. Scade roșeața și sebumul. Previne și reduce leziunile și cicatricile din acnee. Detoxifică, hidratează și catifelează pielea. Potrivită pentru pielea grasă, cu tendință la acnee, în formele ușoare sau moderate de acnee.
  • Spray de corp Pharmacore Acne Control – Regenerează pielea, reduce cicactricile, stimulează imunitatea pielii și are efect antimicrobian. Cele două formule patentate, Colostru – Rtf1 și Biopep 15, sub formă de spray acoperă zonele puțin accesibile ale corpului, predispuse la acnee. Ajută în formele ușoare sau moderate de acnee.
  • Suplimentul oral Pharmacore Acne Control – prin aportul de FOS/GOS și Lactoferină pură (96%) determină o reducere importantă a producției de sebum precum si scăderea semnificativă a numărului de leziuni. Totodată, are proprietăți antiseptice și anti-inflamatoare importante în acnee și protejează pielea împotriva acțiunii radicalilor liberi chiar din interior, adică acolo unde se formează inflamația.

Gama PHARMACORE Acne Control imbina cu succes tratamentul local – prin gel de curatare, crema tratament, gel tratament, spray de corp, masca hidratanta cu tratamentul sistemic – prin suplimentul nutritiv PHARMACORE ORAL care contine Zinc, Niacinamida, Lactoferina pură, prebiotice –FOS si GOS, Vitamina E.